fulles1.png

ESCOLA D'EDUCACIÓ VIVA I COMUNITAT D'APRENENTATGE

fulles1.png

La Llera, espai d'us diari i una comunitat d’aprenentatge, és un espai de creixement per totes les persones que en formem part. És un espai que pretén cuidar els infants i oferir-los un entorn favorable per un desenvolupament integral i harmònic (cos, emoció, ment i ànima). És una escola que canvia i creix, en constant transformació, com també ho fem les persones que l'habitem, a través de l’observació diària. 

 

Els infants i el seu desenvolupament són la raó de ser de la Llera. Al seu entorn s'ha creat una estructura pedagògica que procura respectar els seus ritmes, que permet mirar-los amb confiança, on cada un pot trobar-se a ell/ella mateixa i desenvolupar-se segons les necessitats i els interessos propis.

PINTEM AMB LES MANS
PINTEM AMB LES MANS
press to zoom
APRENEN DIA A DIA
APRENEN DIA A DIA
press to zoom
RELACIONS
RELACIONS
press to zoom
CONSTRUIM
CONSTRUIM
press to zoom
LA VIDA A LA FEIXA
LA VIDA A LA FEIXA
press to zoom
DESCOBRINT
DESCOBRINT
press to zoom

  La Llera és un espai educatiu que promou:

 • Acompanyar el creixement dels infants des del respecte i l’amor.

 • Fomentar l’autonomia dels infants com també la seva autoregulació des de la presa de consciència d’un mateix (seguir connectats amb les necessitats internes).

 • Acompanyar en el descobriment i participació en el món a través d’experiències que uneixin el món simbòlic, el físic i l’emocional.

 • Abraçar l’estat emocional de l’infant sigui quin sigui, ajudant a reconèixer l’emoció, a acceptar-la i a canalitzar-la (donar-li una sortida que no atempti contra la seguretat de les altres persones i l'entorn).

 • Oferir una mirada sistèmica que entén a l’infant juntament amb la família que té al darrera.  

 • Oferir experiències per trobar l’equilibri entre les exigències socials i els desitjos propis.

 • Fomentar un esperit crític i lliure de judicis.

 • Fomentar la cura de l’entorn i tots els éssers vius que ens envolten.

 • Cuidar l’ànima de totes les persones que formen part de la comunitat.

 • Crear vincles amb l’entorn natural buscant la consonància amb els propis processos vitals.

“Tot el que l’infant obtingui a través de la seva pròpia experiència li proporcionarà un saber molt diferent d’aquell que aconseguix quan se li donen les respostes” - Emmi Pikler

LA NOSTRA MIRADA I ACOMPANYAMENT

Des de La Llera, volem posem la vida al centre. Existim compartint amb molts altres elements, i junts formem part d’un tot, que és la vida. És la nostra manera d’entendre el món, i des d’aquí ens relacionem amb ell. Entorn això, donem importància a una sèrie d’aspectes que creiem bàsics per transmetre-ho i que formin part del nostre dia a dia a La Llera. 

 

 • El constant contacte i relació amb la natura. El que ens pot oferir i el que nosaltres podem oferir. Estem en constant reflexió sobre com els infants es poden relacionar amb d’altres éssers vius d’una manera sana per ambdues parts, respectant i cuidant l’infant amb les necessitats i alhora cuidant l’entorn. Creiem important oferir aquesta mirada perquè s’estableixi una relació sana amb el món. Per nosaltres és molt ric tot el que la natura ens aporta en tots els nivells (físic, emocional, cognitiu i espiritual). 

 

 • Els aliments que oferim són ecològics, de proximitat i de temporada. Creiem important que s’hagi pogut cuidar el procés de forma sostenible (amb el medi i amb l’economia). 

 

 • Mirant cap al futur, volem construir un edifici autogestionat. Que es pugui sostenir amb els recursos naturals que tenim a l’abast. Que no contamini, ni contribueixi en l’economia de l’explotació dels recursos naturals, i que alhora cobreixi les nostres necessitats i les que ens demanen. Un edifici que estigui al servei del poble i la comunitat, fora de la jornada escolar, i que també pugui albergar formacions relacionades amb la nostra mirada cap al món i la vida (arquitectura, economia, educació, horticultura…). 

 

 • La nostra mirada cap als infants i cap a les famílies, i a favor de la vida. Creiem que totes les persones tenim un impuls vital que va cap a la vida, i volem oferir l’espai perquè això esdevingui. Intercanviant, compartint i teixint amb la comunitat perquè això esdevingui.