INFANTS DE 1 A 3 ANYS (CAPGROSSOS)

capgros.png
  • 9 a 9.30h - Arribada relaxada.

Els infants i les mares i pares que els acompanyen van arribant al broll, un espai de benvinguda on ens donem el bon dia. Les acompanyants fem una rebuda atenta per a cada infant, (pot ser preguntant com estan, o fent una observació de com arriben,... molt en funció de com percebem els infants a l’arribada).

  • 9.30h a 10.15h - Comencen els torns de menjar la fruita.

En funció del nivell maduratiu dels infants mengen la fruita d'un en un, de dos en dos o en grup. Així doncs, fem varis torns mentre els altres infants juguen a l'espai de joc amb la mirada de la segona acompanyant.

​A mesura que els infants van acabant de menjar la fruita els preparem per sortir a la sorrera (l'espai exterior). És per nosaltres una prioritat que puguin estar cada dia una estona en contacte amb la natura tots els infants. Si algun dia podem estar-hi poca estona intentem tornar a sortir després de la migdiada.​

  • A les 11.00h aprox. - Comencem amb els diferents torns de canvis de bolquers i rentar mans per preparar-nos pel dinar.

Aquest espai de cures és individual per a cada infant per tal de poder reforçar els vincles amb les adultes que els acompanyem i busquem que siguin espais molt cuidats.

  • A les 11.30h. Comença el primer torn de dinar.

Per els més petits és d’un amb un, fins el darrer torn dels més grans que dinen fins a 6 infants junts. (això dependrà del seu grau d’autonomia en el menjar, de la capacitat d'acceptar les regles del menjador, de poder menjar amb un company o companya respectant els espais i el menjar de cada un, ...).

  • A partir de les 12 i fins la 13h comença l'estona de descans.

Sol durar fins les 14 o les 15 depenent de cadascú.Els infants que es lleven més d'hora de la migdiada els oferim un espai relaxat que pot ser interior o exterior.

  • 15h - Recollida dels infants. 

Les mares i pares recullen els seus infants i reben per part de les acompanyants un petit retorn de com ha anat el dia. 

SORRERA1.jpg
GROG1.jpg
FOTO5.png

"Quan l'infant actua per la seva pròpia iniciativa

i interès, aprèn i adquireix capacitats

i coneixements molt més sòlids

que si s'intenta inculcar-li des de l'exterior

aquests mateixos aprenentatges" - Emmi Pikler